De Strotec Gevel

Ben je op zoek naar de beste gevel van Nederland? Gevonden!

De voordelen van onze Strotec Gevel zijn talrijk:

  • Een superieur binnenklimaat
  • Circulaire materialen
  • Meer CO2-opslag dan -uitstoot
  • Snel en emissieloos bouwen

Maak 100% impact met onze strogevels, geleverd door een bouwpartner die je van ontwerp tot plaatsing ontzorgt.

Een gezonde en natuurlijke woning

De Strotec Gevel borgt op een natuurlijke wijze een superieur binnenklimaat met gelijkmatige temperaturen en luchtvochtigheid. Daardoor heeft je gebouw veel minder energie en installaties nodig voor verwarming en koeling. Een groot verschil met dampdichte traditionele isolatie, die een gebouw luchtdicht afsluit. Dit leidt tot een verstoorde vochtbalans, waarbij het gebouw de warmte en vocht niet meer kwijt kan. Onze strogevels ‘ademen’. Dankzij onze damp-open-constructie is een constante uitwisseling van de luchtvochtigheid tussen binnen en buiten, met een heerlijk binnenklimaat als gevolg.

Prefab gevels op jouw locatie

Wij leveren onze lichte en volledig afgewerkte Strotec Gevels direct uit de fabriek. Dit maakt ze perfect geschikt voor stikstofarm en emissieloos bouwen op de bouwplaats. We brengen de strogevels naar de bouwplaats waar we ze direct installeren. En klaar! Je rekent bij ons op het vakmanschap van onze ontwerpers en bouwers. Daarnaast hebben wij ook expertise in huis voor het aanvragen van subsidies.

Stro en hout: CO2-opslag, constructie en isolatie in één

Onze strogevels bestaan grotendeels uit stro. Stro is er altijd, hergroeibaar en elk jaar te oogsten. De strogevels zijn 98% biobased en bestaan uit stro en gecertificeerd hout. Met een Strotec Gevel krijg je constructie en isolatie in één.

Waar bij het maken van gevels voor traditionele tussenwoningen al 30 en 40 ton CO2-uitstoot vrijkomt, slaan onze strogevels juist tot wel 100 ton CO2 op! Onze woning heeft weinig installaties nodig voor verwarmen en koelen, en altijd een laag energiegebruik. Dé klimaatpositieve oplossing voor jouw projecten.

Brandveiligheid: Als beste uit de test

Strotec Gevels hebben een brandvertraging van 2 uur. Voor onze bescherming is wettelijk 30 minuten brandvertraging de norm. Onze strogevels beschermen dus 4x zo lang. Hoe werkt dat? Het stro in onze panelen is met een dichtheid van 110kg/m3 geperst. Hierdoor krijgt zuurstof geen ruimte om het vuur te voeden. Stro heeft bovendien een hoog gehalte aan silica, een natuurlijke brandvertrager. Bij brand creëren beide materialen een houtskool-isolatielaag aan het oppervlak, dat beschermt snelle doorslag.

Ongediertevrij dankzij de gesloten opbouw

Onze strogevels van gecomprimeerde stro zijn uiteraard aan weerszijden afgewerkt. Daarmee is er geen toegang voor ongedierte. Stro bevat bovendien alleen cellulose en is daarmee geen voedsel voor knaagdieren of insecten.

Alle feiten en cijfers over onze strogevels op een rij? Je vindt ze onder FAQ

Strogevels voor jouw project

Jouw project verrijken met onze strogevels? Wij helpen je graag! Neem contact op onze experts om de mogelijkheden te bespreken. Hoe vroeger in het proces, hoe meer we voor je kunnen betekenen.

Nieuwsgierig naar de manier waarop wij onze strogevels bouwen? Bekijk dan de video:

Meer informatie?

Copyright 2021 Strotec - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door WEBZIES