Moderne ambacht

In het Brabantse Steensel staat op een grote en bosrijke kavel een bungalow waar twee van de drie volumes bestaat uit stropanelen gevels. Door de hoge isolatiewaarde voelt het in de winter aan als een warme jas en koel in de zomer.

In de twee buitenste volumes bevinden zich aan de ene zijde de slaapkamer van de bewoners en aan de andere zijde de logeer- en werkkamer. Een van buiten niet zichtbare deur verbindt de slaapkamer met het open en beschutte terras. Het middelste deel van de woning is opgebouwd uit glas en aluminium voor een open karakter. Deze transparante ruimte is de verbinding tussen de twee andere volumes, maar ook de verbinding met omgeving. Door de bovenlichten is er namelijk vanuit alle kanten zicht op buiten.

Een groot deel van de buitenkant heeft een ‘jas’ gekregen van bonte leisteen uit Frankrijk. Het natuurlijke patroon van de leisteen heeft een bijna Art Deco-achtige uitstraling. Hierdoor krijgt de moderne woning een warm en vanzelfsprekend karakter dat perfect past in de bosrijke omgeving.

Bouwjaar

2017-2018

Oppervlakte

200m2

Opdrachtgever

Particulier

Ontwerp

Architecten(en)en

Copyright 2021 Strotec - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door WEBZIES