Energieneutrale stro-woningen

Duurzaamheid begint bij goede isolatie. Het bijzondere aan de isolatie van de vijf geschakelde woningen, zijn onze geprefabriceerde stropanelen. Deze panelen zijn constructief, hebben een zeer hoge isolatiewaarde en zijn damp-open waardoor er een prettig binnenklimaat ontstaat.

Het plan bestaat uit vijf woningen die energieneutraal zijn door de combinatie van slimme installaties en de zeer goede isolatie van de stropanelen. Zo zal de energie die wordt opgewekt op het dak gelijk zijn aan het verbruik. Wat je gebruikt, produceer je dus zelf!

De woningen zijn gesitueerd op het voormalige Philips-terrein Strijp-R in Eindhoven, dat grenst aan Landgoed De Wielewaal. Het gebied is groen, wordt gekenmerkt door het feit dat je er mooi kan wandelen en ligt nog steeds dicht bij het centrum van Eindhoven. Kenmerkend aan de wijk is dat de woningen in clusters bij elkaar liggen en een eigentijdse identiteit hebben.

De structuur van de woningen is ruimtelijk interessant, vanwege de split-level opzet met verschillende ruimtehoogtes. De leefruimtes van de woningen zijn minimaal 30m2 en bijna 4,20m hoog, wat een zeer bijzondere hoogte is voor een woonhuis. Elke woning is, als een maatpak, speciaal voor elke bewoner ontworpen. Door de witte gestucte gevels en zwarte kozijnen vormen ze toch een uniform en samenhangend geheel, dat doet denken aan de beroemde Weißenhofsiedlung in Frankfurt.

Bouwjaar

2016

Oppervlakte

200m2

Opdrachtgever

Particulier

Ontwerp

Architecten|en|en

Copyright 2021 Strotec - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door WEBZIES