Cradle to Cradle Gymzaal, Tegelen

Tegelen is een nieuwe gymzaal rijker. Het bijzondere is dat deze gymzaal geheel ‘Cradle to Cradle’ geïnspireerd is. Cradle to Cradle (C2C) werken is niet alleen duurzaam, maar wil ook zeggen: werken zonder afval. Materialen moeten eindeloos herbruikbaar zijn. Dat is goed voor het milieu en onze planeet. De gymzaal in Tegelen is gebouwd vanuit het idee dat het een veilige en gezonde omgeving moet zijn voor iedereen.

Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van materialen die geen schadelijke stoffen bevatten en die duurzaam gemaakt zijn. In het gebouw worden meer dan twintig materialen toegepast die C2C gecertificeerd zijn. Daarnaast is het gebouw helemaal uit elkaar te halen waardoor verschillende materialen hergebruikt kunnen worden. Zo bestaat de gevel uit stenen die zijn gestapeld in plaats van geplakt. Op deze manier zijn de stenen over vijftig jaar weer eenvoudig uit elkaar te halen, zonder afval.

Strotec was verantwoordelijk voor de gevelwanden. De prefab stropanelen zorgen voor de isolatie van het gebouw. Dit heeft veel voordelen; een hoge isolatiewaarde, het is een natuurlijk materiaal, bevat geen schadelijke stoffen en levert een gezond en aangenaam binnenklimaat op. Daarnaast gaat het gebouw zijn eigen energie opwekken en is het energieneutraal.

Locatie

Tegelen

Oplevering

2020

Oppervlakte

737 m2

Ontwerp

2.0 architecten

Leverancier stropanelen

Strotec

Programma

Sporthal

Copyright 2021 Strotec - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door WEBZIES