NuWAT Waterworld

NuWAT is een unieke waterwoning die ruimte geeft aan de snel groeiende groep nieuwwoners die kiezen voor bevrijd wonen. Doelgroep zijn mensen die hechten aan compact en duurzaam wooncomfort dat uniek, flexibel en betaalbaar is. Met een kleine hypotheek en footprint scheppen ze ruimte in hun leven.

Het bouwconcept van de NuWAT maakt compacte en duurzame waterwijken mogelijk. Het is een slim en eenvoudig bouwconcept dat natuurlijke materialen met goede isolatie en waterwonen met lage woonlasten combineert tot een aansprekende woonvorm.

Door prefab stropanelen en installatie-unit die worden toegepast is het uitgekiende casco in slechts een paar dagen klaar voor gebruik. Door de goede isolatie en vochtregulering van de stropanelen volstaat een eenvoudige installatie en ontstaat een betaalbare nul-op-de-meter woning met een gezond leefklimaat en lage footprint.

Voor een echt watergevoel liggen de woonkamer en het terras op waterniveau. Via de zijentree kom je in de hal met gangkast, links kun je naar de woonkamer, rechts naar de slaapkamer.  De woonkamer is met een vouwpui verbonden aan het terras, zodat binnen en buiten in elkaar overlopen. Een paar treden naar beneden ligt de keuken met eettafel. Boven de keuken vind je de slaapkamer met een groot dakraam.

In 2016 vonden vier partijen en Metropool Regio Eindhoven elkaar in de overtuiging dat waterwonen toekomst biedt voor veranderende woonwensen en een ontbrekende schakel is in de huisvesting.

Bouwjaar

Oppervlakte

Opdrachtgever

Particulier

Ontwerp

Architecten|en|en

Copyright 2021 Strotec - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door WEBZIES